Matematik

Bestem ligningen for en linje

27. januar 2014 af kirkely (Slettet)

Linien l går igennem punktet (0,6) og er vinkelret på linien m  med ligningen .y=2x-4

Hvis i lige har svaret på det med forklaring og mellem regninger ville det være super

a:Bestem ligningen for linien .


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af SuneChr

Hældningskoefficienten α for linjen på tværs af den forelagte, skal opfylde:
2·α = - 1
y - 6  =  α·(x - 0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

For to linier, der står vinkelret på hinanden, gælder det, at produktet af de to liniers hældningskoefficienter er lig med -1. Den søgte linie har altså hældningskoefficienten a = -(1/2) .


Svar #3
27. januar 2014 af kirkely (Slettet)

Men hvordan bestemmer man ligningen


Svar #4
27. januar 2014 af kirkely (Slettet)

Kan det her passe?

Opgave 2

Linien  går igennem punktet , og er vinkelret på linien  med ligningen .

.

hvis to linjer er vinkelrette på hinanden, så er produktet af deres hældningskoefficienter lig med minus et.

am·al = -1
am·2 = -1
am = -1/2

Linjen  l

Y=ax+b

-2=-1/2*0+b

B=-2

Ligningen for l er: y=-0.5*x+(-2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er så en anden opgave end den, du formulerede til at begynde med i #0? I den oprindelige opgave skulle linien gå gennem punktet (0,6) . Nu er det ændret til (0,-2) ?

Det var linien m, hvis hældningskoefficient am var kendt, så det er al man forsøger at finde.


Svar #6
27. januar 2014 af kirkely (Slettet)

Ok prøvede bare men kan se jeg er helt lost kan du evt hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo stillet op for dig i #1.

Punktet (0,6) skal ligge på linien. Når man har bestemt hældningskoefficienten a, indsætter man punktets koordinater i ligningen og bestemmer b.


Svar #8
27. januar 2014 af kirkely (Slettet)

Sorry syntes bare den virkede tynd


Skriv et svar til: Bestem ligningen for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.