Matematik

Integral regning /stamfunktion

28. januar 2014 af JetteRohdin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her det første

en funktion f er givet ved

f(x)=4x+3

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punkter(1,10)

Jeg har regnet det ud til at blive -5, men jeg tror at jeg har regnet det forkert da 4x driller n[r jeg putter den ind i formlen 4 x  1/a+1  xa+1 a + 1 skal vare i ende.

kan i hj;lpemed det


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har, at en stamfunktion til f er givet ved F(x)=2x2+3x+C. Din opgave er at bestemme C således, at

F(1)=10.

Du skal altså løse ligningen 2+3+C=10 => C=5.

Altså er en stamfunktion til f, hvis graf går gennem (1,10), givet ved F(x)=2x2+3x+5


Skriv et svar til: Integral regning /stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.