Matematik

Trigonometri

19. november 2005 af Sicma (Slettet)
I en trekant ABC er der givet:

A = 127 deg, b = 4 cm og c = 6 cm

Man skal bestemme arealet.

_______

Arealet har jeg så fundet til at være 9,6 cm^2, hvilket jævnfør facitlisten skulle være sandt!

Men nu kommer problemet:

Bestem r og R.

Hvordan finder jeg disse? :(

På forhånd tak!
Sicma

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

r = det 18. bogstav i alfabetet

R = mængden af de reelle tal

Eller...siger din bog ikke noget nærmere om hvilken betydning de to bogstaver skal tillæges i denne forbindelse?

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2005 af Duffy

He he - den var GOD Waterhouse!! :D

Hvad er også årsgen til disse 2 rækker:


A.C...G.......O.Q.S..V.X.Z.ØÅ
.B.DEF.HIJKLMN.P.R.TU.W.Y.Æ..


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2005 af bif (Slettet)

Når man spørger i øst svares i vest.

Grineren.

"hva pokker er r & R??"

bif

Svar #4
19. november 2005 af Sicma (Slettet)

Hmm.. hehe... #1-#3 ;-D

r = Trekantens indskrevne cirkel.

R = Trekantens omskrevne cirkel.

Svar #5
19. november 2005 af Sicma (Slettet)

Præcis:

Radius i henholdsvis den indskrevne og omskrevne cirkel! ;-D

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2005 af Duffy

Midtnormalernes skæringspunkt bestemmer den omskrevne cirkels centrum og vinkelhalveringsliniernes skæringspunkt bestemmer den indskrevne cirkels centrum...

...fortsæt nu selv :P


Duffy

Svar #7
19. november 2005 af Sicma (Slettet)

#6

Ja, det er let at tegne... men hvordan regner jeg det ud? Nogen som evt. kan vise lidt?

Svar #8
20. november 2005 af Sicma (Slettet)

Passer denne formel:

sinA = a/2R

Jeg isolere 2R:

2R = a/sinA

2R = 9,6cm^2 / sin(127 deg)

R = 2 / (9,6cm^2 / sin(127 deg))

R = 2,217 cm ?

Men ifølge facitlisten er det 5,6 cm?

* a = areal

Svar #9
20. november 2005 af Sicma (Slettet)

Ingen som kan hjælpe?

Svar #10
20. november 2005 af Sicma (Slettet)

Ingen som kan hjælpe?

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.