Matematik

Jeg har brug for hjælp med denne opgave:

28. januar 2014 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

2.2 Opgave 1 - Optimering    

Du skal finde de mål på de 2 figurer, så materialeforbruget (overfladearealet) bliver mindst muligt. Krav:
Vandtanken skal have et rumfang/volumen på 1 m3.
Hundehuset skal et rumfang/volumen på 1,5 m3. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af mathon

                                  Skærmbillede 2014-01-28 kl. 11.49.41.png

Du har
             Hundehus:
                                 V = h • a2 = 1,5
                                 Ov = a2 + 4•(h•a)

             Vandtank:
                                 V = π • r2 • h = 1
                                 Ov = π • r2 + 2π • h • r

                                                                                                       alle længdemål i m
                                                                                                       alle arealmål i m2
                                                                                                       alle rummål i m3


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2014 af peter lind

Find udtrykket for rumfanget af de 2 figurer udtrykt ved variablene på figuren og sæt det lig med de angivne rumfang. Isoler h i det fundne

find overfladen af figueren udtryk ved de indgående variabel. Erstat h med de fundne udtryk ovenfor. Du har nu overfladen som  funktion af en variabel. Den kan du finde optimum for ved at differentiere funktionerne og sætte resultatet =0


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2014 af mathon

så du får

             Hundehus:

                              h•a = (1,5/a)

                              Ov(a) = a2 + 4•(1,5/a) = a2 + 6/a

                              Ov'(a) = 2a - (6/a2) = 0

             Vandtank:

                              π • r • h = (1/r)

                              Ov(r) = π • r2 + 2(1/r)

                              Ov'(r) = 2π·r - (2/r2) = 0

                             


Skriv et svar til: Jeg har brug for hjælp med denne opgave:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.