Fysik

hjælp :)

28. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

To metalplader med arealet 0,25 m^2 anbringes 2,0 cm fra hinanden og danner derved en pladekapacitor, som oplades med en ladning på 15 nC

Beregn spændningsforskellen mellem pladerne.

C = 8,85*10^-12 * 0,25 / 0,02

U=Q/C = (10^-9*15C)/(1,10625*10^-10) = U

Beregn den elektrostatiske energi i kapacitatoren. 

E=½Q*U
E=½*10^-9*15C*(10^-9*15C)/(1,10625*10^-10)=E

ikke?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af mathon

i luft - uden gennemslag

                            C = εo • (S/d)  =  (8,85·10-12 F/m) • (0,25 m2)/(0,02 m) = 1,11·10-10 F = 0,111 nF

                            U = Q/C  = (15 nC) / (0,111 nF) = 135,14 V

                            E = (1/2) • C • U2 = (1/2) • (C•U) • U = (1/2) • Q • U = (1/2) • (15·10-9 C) • (135,14 V) =

                                                                                                                           1,014·10-6 J = 1,014 µJ

                                                                                                                                                        


Skriv et svar til: hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.