Fysik

Linjespektrum - hjælp!

29. januar 2014 af MathiasSchindler (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en rapport for, hvor jeg skal beregne bølgelængden af et linjespektrum.

Jeg tænkte jeg skullle bruge ligningen: 

lambda=d*sin(0n)/n

Min gitterkonstant d er 1*10^-3m/600 (da gitteret have 600 linjer pr mm)=1.6667*10^-6

Men når indsætter mine værdier (162.7 grader for 1.orden): lambda=1.6667*10^-6*sin(162.7)/1,

for jeg en negativ værdi: -0.1025567671

Please HjælP!!! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2014 af mathon


                 d = 600-1 mm = 600-1·106 nm = 1666,67 nm

                 1·λ = d · sin(θ1)         0 < θn < 90°         hvorfor de 162,7° vel er supplementvinklen
                                                                               til den rigtige vinkel.  

                  λ = (1666,67 nm) · sin(17,3°) = 495,6 nm


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2014 af mathon

Husk næste gang at anvende vinkelmålet DEGREE.


Svar #3
29. januar 2014 af MathiasSchindler (Slettet)

tusind tak.

Men kan forklare mig, hvor mit program nogle gange giver fornuftige resultater og nogle gange ikke?

-se screenshot


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2014 af mathon

bemærk
                                      d • sin(θn)
                               λ = ---------------             0 < θn < 90°
                                             n

          men λ kan aldrig blive negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har regnet alle vinklerne i radianer. De skal først omregnes fra grader til radianer, eller sæt lommeregneren til GRADER (DEGREE).

Alle de viste beregnede bølgelængder er forkerte.


Skriv et svar til: Linjespektrum - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.