Matematik

FSA Problemregning! Det haster!!!

29. januar 2014 af EnAnonymBruger (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej! Jeg mangler kun to opgaver til at blive færdig med min problemregning og det ville være så fantastisk hvis du lige kunne hjælpe mig!!!

Se billedet jeg har lagt som bilag

Radius på cirkelen er normalt 21,65. Jeg har tegnet i målstoksforholdet 1:300

1)Hvor mange meter er diameteren i Oculus(de to 12 graders skiver er til sammen Oculus)???



2) i dagtimerne skinner Solen gennem Oculus. Solens stråler danner en vinkel på v grader med Oculus' diameter. Denne vinkel afgør, hvilket område der bliver oplyst i Pantheon.
Den største vinkel, Solens stråler danner med Oculus, er 71 grader
Undersøg om, solens stråler rammer pantheons gulv??


Mange tusind tak på forhånd!!!

Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af Therk

Opgave 1: De to 12 graders skiver er Oculus, så tilsammen giver de et spænd på 12+12 = 24 grader. Du vil gerne finde den del af omkredsen (du mener vel omkredsen og ikke diameteren, fordi det er vrøvl at finde diameteren mellem to punkter. Den er altid det samme på din cirkel: 21,65), som spænder mellem de to vinkler (se det highligtede på det vedlagte billede). Som du nok kan huske er omkredsen på en cirkel givet ved 2*radius*π. Der er 360 grader i en cirkel. Da du kun skal bruge omkredsen i de 24 grader, må omkredsen i Oculus være 2*radius*π*(24/360).

Opgave 2: Hvad er Pantheon på din tegning? Det er ret vigtigt for at kunne hjælpe dig med dit spørgsmål. :)

Vedhæftet fil:1438258.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal finde diameterten i Oculus-åbningen. Oculus-radius er katete i en retvinklet trekant, hvis hypotenuse er den store cirkels radius r = 21,65, og hvis modstående vinkel er vinklen på 12º. Oculus-diameteren er så

d = 2·21,65m·sin(12º) = 9,00 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se evt. https://sites.google.com/site/konstruktionerigeogebra/perspektiveringsopgaver

Pantheon opgaven er fra opgavesættet FSA 2010 .


Skriv et svar til: FSA Problemregning! Det haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.