Matematik

Hjælp

29. januar 2014 af Evasw (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor stor er omkredsen af en ligesidet trekant med sidelængden 6?

Hvor stort er arealet i en ligesidet trekant med sidelængden 6?

- Håber der er nogen, som kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af mathon


                      Omk = 3s = 3·6 = 18

                       A = (√(3)/4)·s2 = (√(3)/4)·62 = 9√(3)
                                


Svar #2
29. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Mange tak for svar!


Svar #3
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Hvordan er den med arealet regnet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af mathon

#3

Hvordan er den med arealet regnet ud?

                               geometri i en 30-60-90 trekant.

            højden er
                                  h = (√(3)/2)·s

            areal = (1/2) · h · g  =  (1/2) · (√(3)/2)·s · s  = (√(3)/4)·s2


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af mathon

I en ligesidet trekant er median, vinkelhalveringslinje og højde en og samme linje.

Heraf i én af de to retvinklede trekanter
              Pythagoras:
                                        s2 = (s/2)2 + h2           h er katete

                                        (4s2)/4 = (s2/4)2 + h2

                                        (4s2)/4 - (s2/4)2 = h2

                                        3·(s/2)2 = h2

                                        h = √((s/2)2·3) = (s/2)·√(3) = (√(3)/2)·s

                 Den mindste katete er (s/2)
                 Hypotenusen er s, hvilket er det dobbelte af (s/2).                    

                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2014 af mathon

Konklusion:
                    I en 30-60-trekant
                       er den største katete √(3) gange den mindste katete
                 og
                       hypotenusen er det dobblte af den lille katete.

                       den store katete er (√(3)/2) gange hypotenusen.

                       hypotenusen er (2√(3))/3) gange den største katete.


Svar #7
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Svar #8
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Hej kan du evt. hjælpe mig med den her også?:

Gustav påstår at længden af den længste katete er √3 gange længden af den korteste katete. Undersøg ved hjælp af beregning, om Gustav har ret i sin påstand.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2014 af mathon

                                                                  Studer #6 lidt nærmere.


Svar #10
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Super - Tak for at du vil bruge din tid på det!


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2015 af Emnasoan (Slettet)

Hej
Kan det passe at svaret er 15,5884573??

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. december 2015 af mathon

#11
          Ja 15,5884573 e2           e for længdeenhed


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. december 2015 af Emnasoan (Slettet)

Super tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. december 2015 af nicolineholm (Slettet)

AHA, Det kunne jeg lige bruge. Tusind tak :D 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.