Fysik

Højdeforskel ud fra lufttrykket

29. januar 2014 af FireFly3000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Ved i hvordan man finder højdeforskellen på 2 forskellige lufttryksmålinger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2014 af mathon

Ved at bruge den barometriske højdeformel:
 

                             p = po • eo·g·(h/po)

       hvor
                  ρo  luftens densitet ved 0°C og 101,325 kPa
                  po  luftrykket i h'øjden 0


Svar #2
29. januar 2014 af FireFly3000 (Slettet)

#1

Ved at bruge højde-lufttrykformlen.

Hvordan ser det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2014 af hesch (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2014 af mathon

     hvoraf
                                           po  
                         h2 - h1 = --------- • ln(p1/p2)                   ρo · g = (1,293 kg/m3) · (9,82 N/kg) = 12,6973 Pa/m     
                                        ρo · g
     dvs
                                                  po  
                         h2 - h1 = -------------------- • ln(p1/p2)                  
                                        12,6973 Pa/m  
              


Skriv et svar til: Højdeforskel ud fra lufttrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.