Fysik

Afvigelse - fysik

29. januar 2014 af thesmileyone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. Kan I lige tjekke det billede jeg har lagt op.. Skal beregne afvigelsen ud men jeg får et virkelig underligt tal. Det skal siges at jeg bruger Maple til mine udregninger! :)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af peter lind

Hvorfor synes du det er underligt ?


Svar #2
29. januar 2014 af thesmileyone (Slettet)

Ud fra et forsøg skulle jeg udregne bølgelængden udfra gitterligningen. Den fik jeg til at være 651.5 nm.
Den rigtige bølgelængde er 656 nm.. Heraf skal jeg beregne afvigelsen


Svar #3
29. januar 2014 af thesmileyone (Slettet)

Fordi den burde ligge på de 2-4 %


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2014 af hesch (Slettet)

(656 - 651,5) / 656 = 0,00686 = 0,686%

(656 - 651,5) / 651.5 = 0,00691 = 0,691%    ( men du bør dividere med den rigtige værdi: 656 )


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2014 af peter lind

#3 Du kan godt være heldig og ramme tættere på det rigtige.


Skriv et svar til: Afvigelse - fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.