Matematik
ulighed
20. november 2005 af
Guruen (Slettet)
Opgave 1070, Mat1
Hej alle.. Jeg har haft lidt problemer med a kommme i gang med denne opgave:
Bestem a, så uligheden nedenfor har løsningsmængden L=[-1;3]
2x^2-2x-4 (mindre end eller lig med) -x^2+4x+a..
har puslet lidt med at isolere a, og evt indsætte -1 eller 3.. men på mine papirer giver det bare ikke afkast..
Hej alle.. Jeg har haft lidt problemer med a kommme i gang med denne opgave:
Bestem a, så uligheden nedenfor har løsningsmængden L=[-1;3]
2x^2-2x-4 (mindre end eller lig med) -x^2+4x+a..
har puslet lidt med at isolere a, og evt indsætte -1 eller 3.. men på mine papirer giver det bare ikke afkast..
Svar #1
20. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Andengradsuligheden
2x^2 - 2x - 4 =< -x^2 + 4x + a
kan ved simple manipulationer let omskrives til en "standard" andengradsulighed,
Ax^2 + Bx + C =< 0.
Overvej dernæst, at den tilsvarende ligning
Ax^2 + Bx + C = 0
må afkræves løsningerne -1 og 3, hvis den oprindelige ulighed skal holde. Bestem a heraf og skitsér eventuelt resultatet grafisk.
//Epsilon
2x^2 - 2x - 4 =< -x^2 + 4x + a
kan ved simple manipulationer let omskrives til en "standard" andengradsulighed,
Ax^2 + Bx + C =< 0.
Overvej dernæst, at den tilsvarende ligning
Ax^2 + Bx + C = 0
må afkræves løsningerne -1 og 3, hvis den oprindelige ulighed skal holde. Bestem a heraf og skitsér eventuelt resultatet grafisk.
//Epsilon
Skriv et svar til: ulighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
