Matematik

HELPPPPPP

20. november 2005 af ikay (Slettet)
ngn der fatter den her.....?


to funktioner f o g er givet ved f(x)= 1/2 x2 - 3 og g(x) =-1/2 x2 plus 2x

løs ligningen f(x)= g(x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2005 af Guruen (Slettet)

1: En god idé er at skrive en overskrift, der har relation til emnet og opgaven.. når du opretter en tråd står der i øvrigt at overskrifter som denne frabedes..

2: at du skal løse ligningen f(x)=g(x) betyder, at du skal finde ud af i hvilke punkter de skærer hinanden.. altså er ens/lig med hinanden..

hvis det skal løses grafisk kan det gøres ved at tegne dem ind på grafregenen.
tryk så 2nd, calc.. vælg intersect (finder skæringspunkterne)..
du skal nu trykke enter to gange (du vælger de to grafer hvorpå den skal finde skæringerne) og bevæger derefter markøren henimod det punkt, du vil ha skæringen på (guess) og trykker enter..
punktet vil fremkomme på skærmen..

Det samme gøres for at finde det andet punkt.. bare bevæg markøren henimod det andet punkt.. :)

Go' arbejdslyst..

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2005 af Guruen (Slettet)

den kan også løses "ikke-grafisk".. altså udregnes på papiret.. slå op i din bog.. der er altid en masse eksempler og og udregninger..

Svar #3
20. november 2005 af ikay (Slettet)

tak skal du have...ved du os hvoran man laver den ikke-grafisk?

Svar #4
20. november 2005 af ikay (Slettet)

tak skal du have...ved du os hvordan man laver den ikke-grafisk?

Skriv et svar til: HELPPPPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.