Matematik

y=ax+b - hjælp

31. januar 2014 af carolinakvalheim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber virkelig der er en herinde som kan hjælpe mig lidt. Jeg er igang med en matematik opgave, og jeg er kommet til et spørgsmål jeg ikke rigtigt forstår og dermed heller ikke kan finde ud af. :-)

Vi får følgende at vide:

Den indre diameter er på 240 meter, og selve volden 4 meter bred. Vejene og indgangsporten antages at have været 3 meter bred.

Opgaven lyder således:

Forstil dig at ”fjenden” kommer fra en position 32 grader i positiv omløb fra x-aksen i koordinatsystemet. Straks løber en bueskytte op i det punkt midt på volden, som er nærmest fjenderne. Bestem den rette linje y=ax+b, som bueskyttens pile skal følge. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven. Dele af opgaven har været diskuteret i en anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1436164


Svar #2
31. januar 2014 af carolinakvalheim (Slettet)

Jeg har allerede set den tråd, men det er kun om opgave 1) og lige nu er jeg ved 3) hvis du forstår. :)

Hele opgaven er beskrevet som: Plantegningen viser vikingeanlægget Aggersborg beliggende ved Limfjorden. Borgen er bl.a. kendetegnet ved at være anlagt med en stor matematisk præcision. Borganlægget, der blev opført omkring år 980, bestod af en cirkelformet vold, med fire symmetriske indgange, der med 2 veje var forbundne med hinanden. Den indre diameter er på 240 meter og selve volden 4 meter bred. Vejene og indgangsporten antages at have været 3 meter brede.

3) Forstil dig at ”fjenden” kommer fra en position 32 grader i positiv omløb fra x-aksen i koordinatsystemet. Straks løber en bueskytte op i det punkt midt på volden, som er nærmest fjenderne. Bestem den rette linje y=ax+b, som bueskyttens pile skal følge. 


Skriv et svar til: y=ax+b - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.