Fysik

Absorbans og transmittans

01. februar 2014 af jegersød12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at lave SRO og mit emne er spektrometri. 

Jeg har foretaget målinger på 6 opløsninger af bromthymolblåt med kendt indhold af farvestof samt 1 opløsning med ukendt. Jeg har målt absorbansen og transmittansen. 

Men jeg ved ikke hvilke grafer jeg kan lave ud fra dette? 
Det skal i hvert fald være noget med Lambert-Beer loven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2014 af mathon

Lambert-Beer Lov:

                                          I/Io = eλ·L·c

                                          ln(I/Io) = -ξλ·L·c

                                          A = ξλ·L·c

                                         


Svar #2
01. februar 2014 af jegersød12 (Slettet)

Denne er jeg også kommet frem til. Men hvordan kan det vises ved hjælp af grafer i excel? :)


Skriv et svar til: Absorbans og transmittans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.