Matematik

Opg. 3001 i eksamensopgaver

20. november 2005 af Jesperbh (Slettet)
Ja, håber i kan hjælpe.
Jeg skal i denne opgave beregne vinkel B i trekant ABE samt længden af siden EB

Jeg har prøvet på at finde den sidste side i trekant ABE vha. cosinusrelationerne, men uden held.. bliver ved med at få forkerte svar. Er det en forkert måde at gribe opgaven an på?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2005 af Guruen (Slettet)

hvis du skriver opgaven samt opslyste sider og vinkler etc op, gør det det lidt nemmere for os, der ikk har eksamensopgavebogen, a hjælpe dig..

:)

Svar #2
20. november 2005 af Jesperbh (Slettet)

Gode idé :D Opgaveformulering:

Figuren viser et rektangel ABCD, hvor længden AB er 9,12. Punktet E ligger på DC, således at det for trekant ABE gælder, at vinkel E = 110 grader og længden AE er 4,52. M er midtpunkt af siden AB.

Beregn vinkel B i trekant ABE samt længden EB. Beregn dernæst længden EM og længden EC.

Ved ikke om det er muligt at se tegningen for sig ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2005 af Ally* (Slettet)

Det er rigtig nok at du skal bruge cosinusrelationerne. Det skulle gerne give dette svar: a^2= 4,52^2+9,12^2-2*4,52*9,12*cos(42,24297). Tager man derefter kvadratroden af dette tal, får man ca. 6,52 som er det rigtige resultat..Håber du får det samme.

Svar #4
20. november 2005 af Jesperbh (Slettet)

Tjekker lige, men hvor får du CosA fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2005 af Ally* (Slettet)

Du kender vinkel E og du har beregnet vinkel B, så er det bare trække 180 fra summen af vinkel E og B, så har ud vinkel A

Svar #6
20. november 2005 af Jesperbh (Slettet)

Forstår ikke hvordan du kan beregne vinkel B?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2005 af Mirage.dk (Slettet)

Du beregner vinkel B vha. sinus-relationerne:
sinB/|AE|=sinE/|AB|.

Skriv et svar til: Opg. 3001 i eksamensopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.