Matematik

Trekant...

02. februar 2014 af pingvinenfraskoven (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejj..

Jeg har problemer med denne opgave:

På figuren ses trekant ABC hvor  /AB/ = 7 og højden hb = 5

Arealet af trekanten er 25.

    a) bestem vinkel A

    b) bestem /AC/

    c) bestem omkredsen af trekant ABC.

Trekanten er også vedhæftet.

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal bruge sinusrelationen når jeg ikke kender to sider, men en side og højde :/...

Håber der er nogen som vil hjælpe! :)

Vedhæftet fil: trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Højden fra B danner en retvinklet trekant, der indeholder den søgte vinkel A. Der gælder

sin(A) = hb / c

b) Siden |AC| = b er den grundlinie, der hører til højden hb . Trekantens areal er da

T = (1/2)·hb·b .

Benyt, at T og hb er kendt til at beregne b.

c) Benyt nu en cosinusrelation i trekant ABC til at beregne |BC| = a :

a2 = b2 + c2 - 2·b·c·cos(A) .

Omkredsen O er summen af de tre sidelængder

O = a + b + c


Svar #2
02. februar 2014 af pingvinenfraskoven (Slettet)

#1

tusind tak for svaret.

Jeg har fået vinkel A til 71 grader (håber du vil tjekke om det passer)

men forstår stadig ikke opgave b)  :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt.

sin(A) = hb / c = 5/7 , så A = sin-1(5/7) = 45,58º

b) Man kender arealet af trekanten og højden, Find så grundliniens længde.


Svar #4
03. februar 2014 af pingvinenfraskoven (Slettet)

Fandt ud af det. Takker igen :-)


Skriv et svar til: Trekant...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.