Matematik
Radius i trekantens omskrevne cirkel
20. november 2005 af
Sicma (Slettet)
Hej!
Hvordan finder man radius for den omskrevne cirkel i en vilkårlig trekant?
Jeg vil umiddelbart sige:
areal = (a+b+c)/4R
... og isolere R=
R = (a+b+c)/4*(areal)
- Men det passer ikke?
Hvordan finder man radius for den omskrevne cirkel i en vilkårlig trekant?
Jeg vil umiddelbart sige:
areal = (a+b+c)/4R
... og isolere R=
R = (a+b+c)/4*(areal)
- Men det passer ikke?
Svar #2
21. november 2005 af Sicma (Slettet)
Argh... kom nu! Der må være nogen som kan hjælpe! ;-D
Tidsfristen udløber snart! :(
Tidsfristen udløber snart! :(
Svar #3
21. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Radius R i trekantens omskrevne cirkel i termer af trekantens areal T samt siderne, a,b og c:
R = abc/(4T)
Ved brug af Herons formel,
T = sqrt[p(p-a)(p-b)(p-c)]
hvor p = (a+b+c)/2 er trekantens halve omkreds, indser man direkte, at R kan beregnes alene i termer af trekantens sider,
R = abc/(4sqrt[p(p-a)(p-b)(p-c)]).
Ellers findes der et fortrinligt søgeprogram ved navn 'Google'. Indtaster man 'circumscribed circle' eller 'inscribed circle', dukker en række interessante matematikrelaterede links frem.
//Epsilon
R = abc/(4T)
Ved brug af Herons formel,
T = sqrt[p(p-a)(p-b)(p-c)]
hvor p = (a+b+c)/2 er trekantens halve omkreds, indser man direkte, at R kan beregnes alene i termer af trekantens sider,
R = abc/(4sqrt[p(p-a)(p-b)(p-c)]).
Ellers findes der et fortrinligt søgeprogram ved navn 'Google'. Indtaster man 'circumscribed circle' eller 'inscribed circle', dukker en række interessante matematikrelaterede links frem.
//Epsilon
Svar #5
21. november 2005 af Sicma (Slettet)
Hmm.. komisk nok giver det ikke det ønskede resultat?
Jeg får det til:
R = 0,018m^1,5?
Ønskede resultat:
R = 5,6 cm
Jeg får det til:
R = 0,018m^1,5?
Ønskede resultat:
R = 5,6 cm
Skriv et svar til: Radius i trekantens omskrevne cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
