Fysik

Harmonisk svingning

02. februar 2014 af Peter19952 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave om harmoniske oscillatorer.. Jeg skal blandt andet skrive om en (t,a)-graf (tiden t er i sekunder og accelerationen a er i m/s^2). (t,a)-grafen er for en harmonisk svingning af en fjeder. Jeg har fået værdierne af tiden og accelerationen i excel.

Mit spørgsmål er så hvad jeg skal skrive/hvad kan jeg skrive ( og hvordan kan jeg skrive/beskrive) om denne graf? Det jeg skal skrive, skal have relation til emnet 'harmoniske oscillatorer' dvs. Hookes lov, Newtons 2. lov og 2. ordens differentialligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af SJama (Slettet)

Kan det her måske hjælpe? 

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2014 af mathon

2. ordens differentialligning:
                         løsningen til
                                                  x''(t) = -ω2·x(t)
                         er
                                                  x(t) = c1·cos(ωt) + c2·sin(ωt)

Hookes lov:
                                                  F = -k·x(t)       

Newtons lov:
                                                  F = m·x''(t)     

hvoraf
                                                  m·x''(t) = -k·x

                                                  x''(t) = -(√(k/m))2·x

med løsningen
                                                 x(t) = c1·cos(√(k/m)t) + c2·sin(√(k/m)t)
som kan omskrives til
                                                 x(t) = √(c12+c22)·sin(√(k/m)t+φo)

                                                 x(t) = A·sin(√(k/m)t+φo)
                                                 

                      


Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.