Fysik

Hvad er induktion det haster!!

03. februar 2014 af Caro2003 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej
jeg skal til at lave en rapport om induktion, men kan slet ikke finde ud af hvad det er for noget...
Please hjælp mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af 012343210

Induktion er gennerelt sammenhængen mellem magnetisme og strøm. Du har sikkert prøvet at sidde med en spole og spole og en magnet, eller et kompas og en ledning. Det er et meget stort emne, men du kan jo starte her med at læse lidt:

http://da.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetisk_induktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2014 af elisabethleonorachristine

Min note om indukion lyder således "Faraday (en fysiker) vendte processen ("al elekticitet har et magnefeldt") rundt, og påvirkede spolen med et magnetfelt, og gik fra magnetisme til elektricitet, og opfandt dermed generatoren"
Ved ikke om det giver mening, hvis man får det så meget ud af kontekst, men det er odt og vel det omvendte af H. C. Ørsteds "Magnetfeldt = strøm".
Jeg håber ikke, der er noget jeg har fået forkert fat i :))))
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af mathon

induktion
                          det fænomen
                          at
                          et i tiden varieret magnetfelt i en spole
                          frembringer = inducerer en vekselspændingsforskel mellem spolens bøsninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2014 af mathon

En spole er slet og ret en ledning spolet om = viklet regelmæssigt og stramt uden om en central holder med kernehul igennem.

Gevinsten er, at hver vinding = "omvikling" giver sit additive induktionsbidrag.

Kernehullet bevirker, at kerner af forskelligt materiale skiftevis kan anbringes heri til undersøgelse af specifik maksimering af den inducerede vekselspænding.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2014 af hesch (Slettet)

#2:   Jamen det er ikke helt forkert, blot har jeg følgende omformuleringer:

1) Ørsted:  Elektrisk strøm skaber et magnetfelt. (Ampere fandt så ud af, at magnetfelter er cirkulationsfelter, dvs. de bider sig selv i halen, der er ingen start og slutning på dem. Magnetfeltet "kører rundt").

2)  Faraday:  Ændring af et magnetfelt (beliggenhed eller styrke) skaber en elektrisk spænding, U, i en elektrisk leder.

3)  Ohms lov:  I = U / R.  Altså: hvis du belaster den elektriske leder med en modstand, vil der løbe en strøm gennem lederen og modstanden.

4)  Gå til 1) igen.

Dermed er "ringen sluttet", ad omveje.

Men du har da vist en god lærer, der gør sit bedste, for at I, ( 9. klasse ), forstår.    :)


Svar #6
03. februar 2014 af Caro2003 (Slettet)

Tusind tak for jeres hurtige svar :D de gav mig en god ide om, hvad jeg skal skrive :D


Skriv et svar til: Hvad er induktion det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.