Fysik

Trykcylinder

03. februar 2014 af NatashaG (Slettet) - Niveau: B-niveau

En trykcylinder forbindes med en oliepumpe der kan præstere et tryk på 25 atm. Stemplets diameter er 8,5 cm.
a. hvor stort er olietrykket i Pa? 
b. hvor stor kraft kan stemplet yde? 

Udregning af a:


25 * 101325 = 2533125 Pa = 2,53 MPa

Er det korrekt? Og er der nogle der kan hjælpe mig med opgave b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af mathon

b)
                                  F = p · A


Svar #2
03. februar 2014 af NatashaG (Slettet)

Hvordan finder jeg A? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af mathon

                     A = (π/4) · d2


Svar #4
03. februar 2014 af NatashaG (Slettet)

Kan det passe at det bliver: 

F = 2,53 MPa * 56,72 = 143,5 N
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2014 af mathon


                 F = (2,53313·106 N/m2) · ((π/4) · (0,085 m)2) = 14374,2 N ≈ 14,38 kN


Skriv et svar til: Trykcylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.