Matematik

Isolere- matematik

03. februar 2014 af Missperfec (Slettet) - Niveau: 10. klasse

HEJ SP

Jeg har brug for hjælp til at isolere v i denne ligning:

D= (v*(v- (10/v) / x- ( v- ( 10/v))

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke just balance i parenteserne, så det er svært at afgøre, hvordan udtrykket skal fortolkes. Prøv at skrive det op mere entydigt og præcist.


Svar #2
03. februar 2014 af Missperfec (Slettet)

Ja sorry, var lidt for hurtig i tasterne! Her er den "rigtige":

D= (v*(v- (10/v)) / x- ( v- ( 10/v))


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Er der så tale om er stor brøk med x- ( v- ( 10/v)) i nævneren:

D = v·(v - (10/v)) / (x - (v - (10/v)))   ?

Dx - D(v - (10/v)) = v·(v - (10/v)) , dvs.

v3 + Dv2 -(10+Dx)v -10D = 0


Svar #4
03. februar 2014 af Missperfec (Slettet)

Mmm
Er altså ikke helt med...
I nævneren står der: x-(v-(10/v))
Og kan du skære det mere ud i pap?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det var det jeg antog i #3. Så ganger man ligningen med (x - (v - (10/v))) og ganger parenteserne ud. Man får så den viste 3.-gradsligning i v.


Skriv et svar til: Isolere- matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.