Matematik

Hjælp til ligning, matematik.

06. februar 2014 af Johanbysted (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej folkens! :) 

Jeg har fået nogle opgaver for med ligninger, og jeg ved ikke hvordan jeg skal opstille ligningen/regne opgaven ud. Opgaverne lyder således:
 

Opgave 1

Anders og Asbjørn er tvillinger. Deres storebror Åge er ligeså gammel som tvillingerne tilsammen. Deres søster camilla er 4 år ældre end Åga. Tilsammen er børnene ligså gamle som deres far, som er 40 år. Asbjørn/Anders= A Åge=Å og Camilla = C

Opgave 2

Mathilde, Sofia, Ida og Xandra har 9479 kr.

Mathilde har 1000 kr. mindre end Xandra. Sofie har dobbelt så mange penge som Xandra. Ida har 2587 kr.

Opstil en ligning og beregn, hvor mange penge de hver har


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af 012343210

Opgave 1:

Anders og Asbjørn er tilsammen lige så gammel som Åge:

A+A=Å

Camilla er 4 år ældre end Åge:

Å+4=C

Camilla, Anders, Asbjørn og Åge er tilsammen lige så gammel som deres far (40 år)

C+A+A+Å=40

Ligninger:

A+A=Å

Å+4=C

C+A+A+Å=40

Først finder jeg Å ved at skifte A+A ud med Å i den nederste ligning og C ud med Å+4 i den nederste ligning også:

(Å+4)+(Å)+Å=40

3Å+4 =40

3Å =40-4=36

Å =36/3=12

Herefter regner jeg C ud:

Å+4=C = 12+4=16

Herefter regner jeg A ud ved udtrykket:

A+A=Å

2*A=Å

A=Å/2 =12/2 =6

Prøv med den anden på samme måde så retter jeg gerne;)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning, matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.