Matematik

Differentiation af f(x)=5*ln(x)*x^3

06. februar 2014 af CasperKM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Jeg skal differentiere ligningen f(x)=5*ln(x)*x^3. Det kan jeg godt. Jeg får det til f'(x)=5x^2+15*ln(x)*x^2. Mit problem er at jeg også skal vise at f'(x) også kan være 5x^2(1+3ln(x))

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Det differentiale som det også kan være, er jo bare efter det er sat udenfor parentes ser det ud til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2014 af mathon


               f '(x) = (5/x)·x3 + 5ln(x)·3x2 =  5·x2 + 5·ln(x)·3x2 = 5x2(1+3ln(x))


Svar #3
06. februar 2014 af CasperKM (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Differentiation af f(x)=5*ln(x)*x^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.