Matematik

Eksamensspørgsmål - regression

06. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

I opgave 7 i vedhæftede opgavesæt skal jeg bestemme en forskrift for en model. Jeg har fået den til følgende N(t) = 6.8325*1.7897^x

Jeg skal så gøre rede for hvad a fortæller om udviklingen af næsehorn i b)

og i c) skal jeg give et skøn over udviklingen

Er a ikke bare en konstant? Og hvordan gør jeg i c? Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den uafhængige variable kaldes t, ikke x.

I en eksponentiel model N(t) = b · at , kaldes konstanten a for fremskrivningsfaktoren. 1 tidsenhed senere er funktionen ganget med a.

I c) beregner man N(t) for den værdi af t, der svarer til året 2013. t angiver antal år efter 2004.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2014 af mathon

Hvis
               N(t) = 6,8325 • 1.7897t  = 6,8325 • (1 + 0,7897)t       er rigtig

               med
                                   ca. 7 krybskyttedræbte næsehorn i 2004              
                           og
                                   en årlig stigning på 78,97% = ca. 79%


Svar #3
06. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Ok!


Svar #4
06. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Vil det sige, at man må formode at der i 2013 er 1195 næsehorn dræbt? Tallet lyder ret højt for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har taget det sidste datapunkt og ganget med fremskrivningsfaktoren, men du skal benytte modellen til at beregne N(9), der bliver et lidt andet tal.


Svar #6
06. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Okay. Men kan du så forklare mig hvorfor N(8) giver 719 på lommeregneren, men at der i modellen ud fra 2012 er 668 næsehorn dræbt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Modellen N(t) = 6,8325 • 1.7897t  er baseret på de opgivne observerede tal. Modellen angiver ikke tabellens data nøjagtigt.


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål - regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.