Matematik

Trigonometri

06. februar 2014 af Ukjendt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej.. jeg sidder med en aflevering hvor jeg skal bruge cosinus relatinerne til den ene af opgaverne, men jeg har ikke rigtig styr på det så håber i kan hjælpe..

opgaven lyder: Beregn siden a i trekanten ABC, når b=12, c=20 og vinkel A= 35 grader.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kender to sider og den mellemliggende vinkel. Benyt en cosinusrelation til at beregne siden a.


Svar #2
06. februar 2014 af Ukjendt (Slettet)

Ja det ved jeg tak for dit svar, men jeg har et problem med at skrive det ind i formlen! 

a=b^(2)+c^(2)-2bc*cos(A) alså hvordan kan jeg skrive bc ind? hvad er det?


Svar #3
06. februar 2014 af Ukjendt (Slettet)

jeg regner det ud i ti-nspire og den skriver at der mangler tegn eller sådan. den kan ikke regne den ud.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo oplyst, at b = 12, c = 20, og A = 35º , så

a2 = b2 + c2 - 2·b·c·cos(A) = 122 + 202 - 2·12·20·cos(35º)


Svar #5
06. februar 2014 af Ukjendt (Slettet)

Ok nu forstår jeg det bedre. Tusind tak.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.