Matematik
Funktionsregning
21. november 2005 af
AC_CA (Slettet)
f(x) = 3(sinx)^2 x er ]-(pi/4);(3pi/4)[
Bestem f'(x)?
Er det 2cosx * 3(sinx)^2??
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(-(pi/4);f(3pi/4))??
Beregn loke eksremumsteder for f, og angiv funktionens monotoniforhold??
Bestem vædimængden for f??
Bestem f'(x)?
Er det 2cosx * 3(sinx)^2??
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(-(pi/4);f(3pi/4))??
Beregn loke eksremumsteder for f, og angiv funktionens monotoniforhold??
Bestem vædimængden for f??
Svar #1
21. november 2005 af frodo (Slettet)
Bestem f'(x)?
Er det 2cosx * 3(sinx)^2?? , nej! anvend kædereglen.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(-(pi/4);f(3pi/4))??
y=f'(x0)(x-x0)+f(x0), hvor x0 er førstekoordinaten til røringspunktet
Beregn loke eksremumsteder for f, og angiv funktionens monotoniforhold??
f'(x)=0, og opstil fortegnsvariationen af f', og korreler dette til monotoniforholdene
Bestem vædimængden for f??
anvend de fundne ekstremumssteder.
Er det 2cosx * 3(sinx)^2?? , nej! anvend kædereglen.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(-(pi/4);f(3pi/4))??
y=f'(x0)(x-x0)+f(x0), hvor x0 er førstekoordinaten til røringspunktet
Beregn loke eksremumsteder for f, og angiv funktionens monotoniforhold??
f'(x)=0, og opstil fortegnsvariationen af f', og korreler dette til monotoniforholdene
Bestem vædimængden for f??
anvend de fundne ekstremumssteder.
Svar #2
21. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Der er vist gået kage i specificeringen af røringspunktet:
P(-(pi/4), f(3pi/4)) ?
I øvrigt svarer såvel -pi/4 som 3pi/4 til punkter, som ikke er indeholdt i det definitionsområde, hvortil f er restringeret (jf. det første indlæg).
Det volder dog ingen regnetekniske problemer, idet f er differentiabel overalt. Men mon ikke du har skrevet forkert af efter opgaveteksten?
//Epsilon
P(-(pi/4), f(3pi/4)) ?
I øvrigt svarer såvel -pi/4 som 3pi/4 til punkter, som ikke er indeholdt i det definitionsområde, hvortil f er restringeret (jf. det første indlæg).
Det volder dog ingen regnetekniske problemer, idet f er differentiabel overalt. Men mon ikke du har skrevet forkert af efter opgaveteksten?
//Epsilon
Skriv et svar til: Funktionsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
