Fysik

afl...

06. februar 2014 af hugorme (Slettet) - Niveau: B-niveau

El elkedel med effekten 2000 W fyldes med vand som opvarmes til kogepunktet.

(denne el-kedel slukker ikke når vandet koger)

Hvor meget vand forsvinder de næste to minutter som følge af fordampningen af vandet.

plz. hjælp. være specifik. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af mathon


                 m • Lfordamp = (2000 W) • (120 s)

                 m • (2260 kJ/kg) = (2 kJ/s) • (120 s)

beregn m


Svar #2
06. februar 2014 af hugorme (Slettet)

hvad er L??

og er det ikke den formel som hedder : E=m*L???? 


Svar #3
06. februar 2014 af hugorme (Slettet)

jeg kender jo ikke m (massen) ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2014 af mathon

               Lfordamp    er vands fordampningsvarme


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2014 af mathon

                                         Jeg skrev beregn m!


Svar #6
06. februar 2014 af hugorme (Slettet)

jeg forstår ikke rigtig den formel du har skrvet i #1 :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2014 af mathon

Uden energiudveksling med omgivelserne
haves:
 

                        Modtaget energi til fordampning vand          =           Tilført elektrisk energi
                                          m • Lfordamp                                 =                (2 kJ/s) • (120 s)


                                                                  m • (2260 kJ/kg) = (2 kJ/s) • (120 s) = 240 kJ

                                                                  m = (240 kJ) / (2260 kJ/kg) = 0,106195 kg = 106,2 g  (1 dec.)

Når der til vand opvarmet til kogepunktet under et tryk på 101325 Pa tilføres en elektrisk effekt på 2 kW i 2 minutter, fordamper der 106,2 g vand.


Svar #8
06. februar 2014 af hugorme (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: afl...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.