Fysik
He-Ne laser
21. november 2005 af
Kasper-sag (Slettet)
kan simpelthen ikke se hvad jeg skal gøre i b. nogle ideer?
Opgaven lyder:
En laser, der indeholder en blanding af helium og neon, udsender rødt lys med bølgelængden 633nm. Det sker ved overgang i neon atomet fra en tilstand A til en tilstand B.
a)Beregn energiforskellen mellem tilstand A og B.
denne har jeg lavet og fået 1,96 eV
laseren udsender lys med effekten 0,70 mW
b) hvor mange fotoner udsender laserne pr sekund
Opgaven lyder:
En laser, der indeholder en blanding af helium og neon, udsender rødt lys med bølgelængden 633nm. Det sker ved overgang i neon atomet fra en tilstand A til en tilstand B.
a)Beregn energiforskellen mellem tilstand A og B.
denne har jeg lavet og fået 1,96 eV
laseren udsender lys med effekten 0,70 mW
b) hvor mange fotoner udsender laserne pr sekund
Svar #1
21. november 2005 af frodo (Slettet)
b)P=E/Dt <=> E=P*Dt=0,70mW*1s=0,70mJ
Du kender energien af fotonen, og nu ønsker vi at vide, hvor mange fotoner med denne enrgi, der skal til for at give en samlet energi på 0,70 mJ.
Du kender energien af fotonen, og nu ønsker vi at vide, hvor mange fotoner med denne enrgi, der skal til for at give en samlet energi på 0,70 mJ.
Skriv et svar til: He-Ne laser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
