Fysik

Skråplan - Hjælp!

08. februar 2014 af nilsbrem (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder med en opgave jeg virkelig ikke kan få hul på:

En klods glider gnidningsfrit på et 15m langt glat skråplan. Efter 1 sekunder er den gledet 1.56m og efter 3 sekunder er den gledet 13.4m. 

a) Bestem klodsens begyndelseshastighed og acceleration samt skråplanets vinkel med vandret.

Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2014 af mathon


                                               Δs = (1/2)·a·t2 + vo·t

      hvoraf for de to tider:
                                               1,56 = (1/2)·a·12 + vo·1

                                               13,4 = (1/2)·a·32 + vo·3             hvoraf a og vo kan beregnes
     endvidere har du

                                               a = sin(α)·g

                                               α = sin-1(a/g)


Svar #2
08. februar 2014 af nilsbrem (Slettet)

Tak mathon!
Hvad med vog a

når jeg skriver dem ind i min cas lommeregner. Får jeg nogle underlige resultater.
Skal:
1,56 = (1/2)·a·12 + vo·1 
13,4 = (1/2)·a·32 + vo·3 

solves som hver sin ligning med én ubekendt eller to ligninger med to ubekendte?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2014 af mathon

…to ligninger med to ubekendte.

   1,56 = (1/2)·a·1^2 + vo·1 
   13,4 = (1/2)·a·3^2 + vo·3 


Svar #4
08. februar 2014 af nilsbrem (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Skråplan - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.