Dansk

Unge

10. februar 2014 af sigridarge (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en stil, jeg skal aflevere i morgen og har næsten intet skrevet. Jeg har ikke så meget erfaring om evnet og sidder lidt fast..

Stilen er om unge og druk.

Har i et forslag om, hvad jeg skal skrive?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af pema66 (Slettet)

Tjoo, aktuelt er der druk i prag :D

Der er en årsag til, hvorfor du skal skrive, hvad du skal. Dette bunder i et forøget fokus på den ungdommelige drukkultur, så du skal selvfølgelig nå frem til, at det er noget værre noget... Så bliver dine lærer rigtigt glade.

Overvej evt.

Hvorfor drikker man? Skyldes det trished, opgivenhed, gruppepres og/eller din opvækst?

Er det muligt at omgå druk uden at være udenfor? Hvorfor?

Mener du, at der drikkes mere idag end engang? Hvorfor?

Hvilke kulturelle aspeker kan druk ses i relation til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2014 af rakijovic

Så bliver hendes lærer (sic) rigtigt glade? Hvorfor bliver hendes tankesystemer eller samling doktriner glade?(Nååh..hendes lærere...)

Ellers er jeg sådan set enig med dig; de små danske pus har en nærmest pervers kærlighed til alkohol, selv om de jo nærmest går i gulvet bare de ser en flaske. Ja, selv om en danskerunge m/k kun er på sin første sekspak, skal man allerede lægge øre til det debile og pinlige fuldemandsråb "skååååååål!" Danskerungerne vil så gerne være så voksne og modne, men, ak; den lille modenhed I har forsvinder jo helt sammen med den første bajer. :D

At danskerbørnene i øvr. kalder en typisk weekendkomsammen for en "fest" er en hån mod rigtige fester og genuint socialt samkvem; det er som om danskerunger bare skal have sprut indenborde hurtigst muligt og uden at knække sig alt for tidligt...og/eller alt for ofte. Sådan noget ser man ikke på Balkan, hvor vi – på trods af stereotyperne og fordommene om at vi på det nærmeste bliver født som semialkoholikere – har en uskreven kodeks om at man ikke drikker mere end man rent faktisk kan klare.

Desuden har vi sådan set heller ikke rigtig tid til at drikke; det meste af tiden går med at danse og snakke med de andre. Nej, vi er ikke appelsinfri når dagslyset vender tilbage, men vi kan stadig stå på benene og vi er stort set koherente i talen. Danskerungerne? De ligger i koma i et tog, på en bænk eller i en busk. Flooooot.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2014 af pema66 (Slettet)

# 2, jah, utroligt hvad man kan få ud af et enkelt bogstav... Så er det jo heldigt, at man ikke har valgt at læse dansk ;-)


Skriv et svar til: Unge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.