Fysik

Masseenergi: Partikelhastighed af en alfa-partikel

10. februar 2014 af lassen10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Opgaven lyder:

"Hastigheden af alfa-partiklen i sluttilstanden er 1,42 x 107 m/s. Beregn den kinetiske energi. Angiv resultatet i joule."

Håber at nogen kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket for den kinetiske energi er

Ekin = (1/2)·m·v2 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2014 af mathon

c. Hastigheden af alfa-partiklen i sluttilstand er 1,42 ·107 m/s.

Beregn denne kinetiske energi af alfa-partiklen.

                            Ekin = (1/2)·m·v2

                            Ekin = (1/2) · (4,00260 u) · (1,66054·10-27 kg/u) · (1,42 ·107 m/s)2


Svar #3
10. februar 2014 af lassen10 (Slettet)

Tak for svarene. De sidste to delopgaver hedder henholdsvis "beregn den kinetiske energi af 234-Th" og derefter "beregn hastigheden af 234-Th", men som jeg har forstået det skal man først kende hastigheden v for overhovedet at kunne regne den kinetiske energi ud, fordi formlen er

Ekin = (1/2)·m·v2


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2014 af peter lind

Den første del er om alfa partikler den nye er om Thorium. Det må altså være en ny opgave. Kan vi ikke få hele opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2014 af mathon


                                     23892U           --->       23490Th         +         42He
              masser       238,050784 u            234,043593 u           4,00260 u

              |Δm| = 0,004591 u

              E = c2·|Δm| = 6,8517·10-13 J

              Ekin(23490Th) = E - Ekin(42He) = (6,8517·10-13 J) - (6,70098·10-13 J) = 1,50718·10-14 J

    Impulsbevarelse:
                                      Δp(234Th) = -Δp(4He)

                                      |Δp(234Th)| = |Δp(4He)|

                                      mTh · ΔvTh  =  mHe · ΔvHe

                                      ΔvTh = (mHe/mTh) · ΔvHe

                                      ΔvTh = (4/234) · (1,42 ·107 m/s)

                                      ΔvTh = 2,43·105 m/s                             ΔvTh = vTh - 0

                                      vTh = 2,43·105 m/s


Skriv et svar til: Masseenergi: Partikelhastighed af en alfa-partikel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.