Matematik

Tangent

21. november 2005 af juliej88 (Slettet)
En funktion f er bestemt ved: f(x) = 1/(x-2)
Bestem en ligning for den tangent t1 til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 4.
Grafen for f har en anden tangent t2, der er parallel med tangenten t1. Bestem en ligning for tangenten t2.
Bestem afstanden mellem de to tangeter t1 og t2.


Jeg har fået t1 til y=-1/4x+3/2, men kan ikke få t2 til at passe. Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2005 af Guruen (Slettet)

du mangler vist noget info omkring t2.. vi ka jo ikk regne den ud ved kun a vide a den er parallel med den anden tangent.. det MÅ den jo nødvendigvis være, hvis de begge står vinkelret på f(x).. såeh..

Svar #2
21. november 2005 af juliej88 (Slettet)

nej men skal ha fundet x.. har prøvet ved at sige a=c.. men vil ikke helt passe..

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2005 af Mirage.dk (Slettet)

Du løser f'(x)=-1/4. Løsningen er 2 x-værdier, hvoraf den ene var t1's førstekoordinat, den anden må således være t2's. :)

Svar #4
21. november 2005 af juliej88 (Slettet)

hvordan får du de to x værdier? kan ikke få det til at passe..

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2005 af Guruen (Slettet)

ahh sorry.. blev lige forvirret.. har lige lavet en hel blæk omhandlende gennemgang a 1g materiale.. så var i gang med ortogonale linjer i mit hovede.. min fejl..

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2005 af Mirage.dk (Slettet)

du sætter f'(x)=-1/4:
f'(x)=-1/4 <=> -1/((x-2)^2)=-1/4 <=> x^2-4x+4=4 <=> x^2-4x=0 <=> x(x-4)=0 <=> x=0 v x=4.

Svar #7
21. november 2005 af juliej88 (Slettet)

okay tak for det:)

Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.