Fysik

Fotoenergien

12. februar 2014 af anym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har en opgave i fysik som lyder på...

Beregn fotonenergien (E) for elektromagnetisk stråling med følgende egenskaber:

a) l = 2,58 nm                             b) l = 545 m                      c) l = 2,22 mm

Formlen for fotoenergien er E= H * F

Men hvordan finder jeg h og f? og hvad hvad skal jeg bruge tallene i a,b og c til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

h (ikke H) er Plancks konstant    6,62606957 · 10-34 m2 kg / s .

f er fotonens frekvens, der kan beregnes ud fra bølgelængden λ af

c = λ · f .

Tallene i a), b), og c) er bølgelængder λ for tre forskellige fotoner.

E = h · f = h · c / λ


Svar #2
12. februar 2014 af anym (Slettet)

Det var alt for forvirrende..


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i det ovenstående?

c er lyshastigheden i vacuum.


Svar #4
12. februar 2014 af anym (Slettet)

Kan du give et eksempel på en beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2014 af mathon

                                                Efoton = (h·c)/λ
h·c = 1239,84 eV·nm

                                                          λ = 2,58 nm              λ = 545·109 nm            λ = 2,22·106 nm                             Efoton = (1239,84 eV·nm)/λ         480,558 eV                  2,275·10-9 eV               5,585·10-4 eV
                                                          7,699·10-17 J               3,645·10-28 J                8,948·10-23 J    


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

For eksempel λ = 385 nm ,

E = h·c/λ = 6,626·10-34 Js · 2,9979·108 m/s / (385·10-9 m) = 5,16·10-19 J


Skriv et svar til: Fotoenergien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.