Fysik

Stofmængde

13. februar 2014 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har to spørgesmål:

1)

Hvis man skal beregne stofmængden af NaN3 i følgende formel, og vi kender at massen af NaN3 er 145 g.

2NaN3(S) ->  2Na(s)+3N2(g)

Skal jeg først beregne molarmassen for NaN3 og derefter bruge formlen n=m/M.

Hvis jeg gør det på denne måde for jeg stofmængden til 2.23008 mol, skal jeg gange det resultatet med 2 idet der står to i formlen eller det skal man ikke gøre??

2)

Når man skal beregne hvor stort et rumfang natriumazid N2 fylder. Skal man så  først beregne hvor meget stofmængden er for stoffet??  Jeg ved at N2 og NaN3 reagere i forholdet 2:3 udfra reaktionsskemaet.

M(N2)=2*14,01g/mol= 28.02 g/mol
n(N2)= 3/2*n(NaN3)= 3/2* 2.23008 mol= 3.34512 mol

Og herefter skal jeg så bruge idealgas loven?? da jeg kender temperaturen til  323,15 k og trykket 110 kPa??

p*v=n*R*t

solve(110 kPa * v = 3,34512 mol * 8.31 (J*mol)/K * 323,15 K,v)=...
 

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2014 af khol (Slettet)

1) Hvis du har 145 g stof til at starte med så er 2.23 mol (145/65) det rigtige svar (hvis du ganger det med 2 svarer det til at du fordobler massen af dit udgangsstof, men der er jo kun 145 g)

2) Fremgangsmetoden er rigtig. I stedet for at benytte solve kan du jo isolere V

V=nRT/p

Hvis du deler med 110 får du svaret i liter


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.