Fysik

hjælp

17. februar 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: C-niveau

En stemmegaffel svinger med frekvensen 680 HZ. derved udsendes en lydbølge med bølgelængden 0,5 m. Hvor lang tid er bølgen om at nå 17 m frem?

1/80 s eller 1/40 s eller 1/20 s eller 1/2 s eller 20 s?

Og 

Halveringstykkelsen for 500 kev gammastråling er  4 mm i bly.

hvor mange procent af strålingskvanterne slipper igennem en blyafskærmning der er 240 mm tyk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af mathon


                                    v = λ · f = (0,5 m) · (680 1/s) = 340 m/s

     tid for 17 m
                                    t = (17 m) / (340 m/s) = (1/20) s


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2014 af mathon


                                     I = Io·(1/2)x/X1/2

                                     I / Io = (1/2)240/4 = 0,000977 = 0,0977% ≈ 0,1%


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.