Fysik

Mekanisk

17. februar 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: B-niveau

En sten løsner sig ved toppen af en stejl klippe og falder frit til en vej ved klippens fod. Stenen vejer 1.35 kg. og klippen højde er 150m.

beregn størrelsen af den mekaniske energi ved klippetoppen.??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af mathon


                    Emekklippetop = m · g · h + (1/2) · m · 02 = (1,35 kg) · (9,82 N/kg) · (150 m) = 1988,55 J


Svar #2
17. februar 2014 af jihudsif (Slettet)

 Men hvad med denne her; Beregn størrelsen af den potentielle og den kinetiske energi ved klippetoppen. Vælg nulhøjden for den potentielle energi ved vejen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af mathon

                                 Emekklippetop = Epotklippetop Ekinklippetop

             Emekklippetop = (1,35 kg) · (9,82 N/kg) · (150 m)  + (1/2) · (1,35 kg) · (0 m/s)2 =  1988,55 J


Svar #4
17. februar 2014 af jihudsif (Slettet)

Men det kan da ikke give det samme? -

er det: 1.35kg · 9.82 · 150m = 471.36?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2014 af mathon


                             …471.36  ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2014 af mathon

                                     Emek = Epot + Ekin

                                     Emek = m · g · h  +  (1/2) · m · v2

på klippetoppen ligger stenen stille
hvorfor:
                                     Emek = m · g · H  +  (1/2) · m · 02  =  m · g · H

hvor H er maksimalhøjden og h en hvilken som helst anden og lavere højde.


                                     m · g · H = m · g · h  +  (1/2) · m · v2         hvor v > 0


Skriv et svar til: Mekanisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.