Matematik

Svær opgave

17. februar 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. Kan I hjælpe mig med denne her. Jeg har ikke set noget der minder om den før, og jeg synes den virker ret svær.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af mathon

                         Skærmbillede 2014-02-17 kl. 16.38.20.png

                                  f(2) = 23·a + 22·b = 2

                                  f '(x) = 3ax2 + 2bx
   ekstremum
   kræver
                                  f '(2) = 0 = 3a·22 + 2b·2


Svar #2
17. februar 2014 af cecilied34 (Slettet)

Kan du prøve at uddybe lidt, hvad det er man skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af mathon

#2

     du har to ligninger til
     bestemmelse af a og b:

                                           23·a + 22·b = 2    og    0 = 3a·22 + 2b·2

                hvoraf
                                           4a + 2b = 1                 3a + b = 0


Skriv et svar til: Svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.