Matematik

Trekanter ): !!

17. februar 2014 af Nikolaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er helt lost!!!

Figuren 1 viser et klatrestativ. Figur 2 viser en model af en del af klatrestativet.

                             Trekanten ABC og DBE er ensvinklede

Desuden oplyses sidelængderne siderne AC = 168 cm. Siderne DE = 78 cm. Og siderne BC = 165 cm.

1. Bestem længden af siden BE.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2014 af mathon

         Forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er konstant.


Svar #2
17. februar 2014 af Nikolaa (Slettet)

Det hjalp mig desværre overhovedet ikke .. jeg fatter ikke en skid af trekanter, desværre (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2014 af 123434 (Slettet)

Min løsning

DBE kan også kaldes ABC

AC=168cm og DE/"AC1"=78cm

BC=165cm og BE/"BC1" skal findes 

Skalaforholdet:168/78=2,15

BE:165cm:(168/78)=76,6cm


Skriv et svar til: Trekanter ): !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.