Matematik

bestem forskriften for f

17. februar 2014 af leguanhalen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Håber der er en der vil hjælpe med at forklare hvordan man løser denne.

Om en lineær funktion f(x)=ax+b oplyses, at f(-1)=4  og  f(5)=-2. Bestem en forskrift for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ret linie gennem punkterne (-1;4) og (5;-2).


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2014 af Jens6554545 (Slettet)

Du har fået oplyst to punkter, nemlig P(-1,4) og P(5,2)

Du kan finde hældningskoefficienten dvs. a med formlen a = y2-y1/x2-x1

Så kan du opstille ligning, hvor du indsætter et af punkterne samt a, og finder b.

y = ax+b


Skriv et svar til: bestem forskriften for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.