Matematik

Trekant

17. februar 2014 af kattie002 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en trekant med følgende oplysninger

<A = 35 0

lABl = 7,0

lACl = 8,0

Højde fra B og ned

Hvordan udregner jeg siden lBCl

Vedhæftet fil: Matematik aflevering.pdf

Svar #1
17. februar 2014 af kattie002 (Slettet)

Det er opgave 4

I den vedhæftede fil


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) AH er katete i den retvinklede trekant ABH, hvor man kender hypotenusen og katetens hosliggende vinkel.

b) Benyt en cosinusrelation til bestemmelse af |BC|.

c) Undersøg, om sidernes længder opfylder Pythagoras.


Svar #3
17. februar 2014 af kattie002 (Slettet)

b) er det ikke denne her formle jeg skal bruge?

a = c · sin A

a= 7,0*sin(350)

a= 4,0151


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Man skal gå ud fra, at trekant ABC er en almindelig trekant og benytte en cosniusrelation:

a2 = b2 + c2 - 2·b·c·cos(A) .

Selv hvis trekanten ABC var retvinklet, kan siden c ikke være hypotenusen, da b > c .


Svar #5
17. februar 2014 af kattie002 (Slettet)

Har primært problem med opgave a)

da jeg har brugt cosinus relationen til at finde <C

med denne formel:

COS (C)= a∧2+b∧2- c∧2 

                      2*a*b


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

I spm a) er som nævnt i #1, AH katete i den retvinklede trekant ABH. Derfor er

|AH| = |AB|·cos(A) .


Svar #7
18. februar 2014 af kattie002 (Slettet)

har et spørgsmål til opgave 2 ( vedhæftede fil)

b) jeg skal selv finde formlen


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. Den samlede pris er baseret på grundens pris b, prisen a pr m2 hus, og antallet x af kvadratmeter hus. Opstil nu en lineær relation for den samlede pris af hus med grund.


Svar #9
18. februar 2014 af kattie002 (Slettet)

Sidste spørgsmål til opgave 5

c) hvilken formel skal jeg bruge?

Er det den her;

f(x)= b*x a


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, man skal bruge den fundne forskrift til at beregne

[ (f(1,5x) - f(x))/f(x) ] · 100%


Svar #11
18. februar 2014 af kattie002 (Slettet)

f(1,5) = b* 1,5-1,0799

er det rigtig sat op?

Min a værdi = -1,0799


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal se på f(1,5x)


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.