Fysik

hjælp hjælp please

18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjææææææææææææææææææææææææææææællllllllpppp !!!!!!!!!!!!! 

I denne opgave udbygger vi undersøgelsen ved også at inddrage en almindelig campingspritbrænder og et gasblus . i disse tilfælde er der tale om omsætte kemiske energi (i hhv sprit og gas) til termisk energi i vandet 

Eleveret = B x m

en sprit beholder med sprit vejer inden forsøgets start 164,8 g .

den indsættes behørigt i campingblusset . En gryde  med 0,050 Kg  vand sættes på spritflammen i 5,0 min. hvorefter spritbeholderen med resterende sprit vejes til 155,4g. Vandets begyndelsestemp. måles til 18,5   grader efter opvarmningen registreres temp 73,4 grader .

1. hvor meget energi har vandet fået tilført under opvarmningen?

2. hvor meget enrgi har spritten leveret og hvad er spritapparettets nyttevirkningen?

2. hvilket effekt er vandet blevet opvarmet med ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

1.  Evand = ρvand * mvand * ΔT

2.  Eleveret * B * Δmsprit         ( B er brændværdien )

3.  Pvand = Evand / 5 min.


Svar #2
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

TUSIND TUSIND TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKK 


Svar #3
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

JEG TÆNKT PÅ OM DU KUNNE HJÆLPE PÅ SAMME MÅDE MED RESTEN AF MIN OPGAVE SÆT 

Vedhæftet fil:M1 - Energi (2).docx

Svar #4
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

MENER DU IKKE I SVAR 2. 

AT Eleveret= B  * Δmsprit


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

#4:   Jo, selvfølgelig.

#3:  Af en eller anden grund, kan jeg ikke læse disse  ".docx"  filer korrekt (anvender Open Office).

Kan du konvertere den til en  ".pdf" fil ?   Her er protokollen mere fastlagt, og ikke så hemmelig som Microsoft gerne vil have.


Svar #6
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

er der mulighed for at du måske kan hjælpe mig med mine opgaver 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

Se #5.


Svar #8
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

jeg kan prøve og igen tak 

Vedhæftet fil:M1 - Energi st.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

#8:  Det gik bedre.

Opgave 1, spørgsmål 4, 5, 6  svarer helt til spørgsmål 1, 2, 3.

Opgave 2 ligner en blanding mellem en opgave og en besvarelse. Er det bare noget, jeg skal kigge igennem for fejl ?  Du må spørge mere konkret, hvor du egentlig "sidder fast".


Svar #10
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

spørsmål 7 -15

bar hvis du kan hjælpe mig med at fjnde den rette formellen for at løse opgaven 

Vedhæftet fil:M1 - Energi st.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

Til hvilket af spørgsmålene ?


Svar #12
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

på en vaskemaskine er der en tempturevælger, der kan instille vasketemperasturen på en værdi mellem 30 grader og 95 grader . vi antage nu at en vaske kræver 10 L vand og at vandværksvandet har en temp. på 10 grader 

1. hvad koster dem elektriske energi , der skal bruges til opvarmningen , hvis man vælger temp. 60 grader og     1 kwh koster 2,000kr 

10 kg * 4180 J/ kg*c * (60-10)

=  2090000 J

1 KWH = 3 600 000 J 

1 J = 2.777777777 -7 kwh 

nu skal jeg omregne fra J til kWH 

2.777777777 -7  * 2090000 = 0.5805555556 kwh 

1 kwh koster 2 kr 

0.5805555556 * 2 =1,16 kr 


Svar #13
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

For et øjeblik siden af kamilla K.T - Rediger (du kan redigere i 10 minut(er) endnu)

hej er der nogen der vil hjælpe mig med min fysik opgave 

en bil , der vejer 1500 kg kører med farten 80 Km/h. bilens skivebremser består af 20 Kg jern. Føreren får pludselig øje på em fodgænger, der krydser  vejen og bliver derfor nødt til at bremse hårdt op . Vi tænker os at 35 % bilens kinetiske afgives til omgivelserne 

hvormeget stiger bremsernes temoeratur? 

jeg har fået hjælp fra studieportalen men syns ikke jeg forstå det godt håber du kan forklare ,mig det 

det svar jeg fik her fra er : 

80 km/h = 22,2222 m/s

                                                    Eindre           = 0,65 •         Ekin

                                                mFe • cFe • ΔT = 0,65 • (0,5 • mbil • v2)

   cFe20°C = 0,45 kJ/(kg·K)

                              

grunden til at jeg skriver flere steder er fordi jeg vil gerne få flere svar muligheder og vi er forskellige og den måde vi forklare tingen på er også forskelligt derfor skriver jeg mine spørgesmål flere gang for at prøve at se om jeg kan få et svar som jeg nem kan forstår 

og tak til jer alle der er så søde og vil hjælpe os der har  bruge for hjælp :-)  


Skriv et svar til: hjælp hjælp please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.