Matematik

Matematik hjælp - HASTER VIRKELIG MEGET

18. februar 2014 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hejsa :)

Har meget brug for hjælp til en opgave som jeg er gået helt i stå i :

Find en ligning for den cirkel, der har centrum i (6,-1) og som tangere linjen med ligningen 2x-3y+12=0.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af mathon

Cirklens radius r er afstanden fra C(6,-1)
til linjen
                                        2x + (-3)y + 12 = 0

da radius står vinkelret på tangenten i røringspunktet, som du lærte i Folkeskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2014 af mathon

                           t:  2x + (-3)y + 12 = 0

   

afstand fra centrum til tangenten t:
                          \small r = dist(t,C(6,-1)) = \frac{\left | 2*6+(-3)*(-1)+12)) \right |}{\sqrt{2^2+(-3)^2)}}

cirkelligning:

                                              (x-6)^2 + (y+1)^2 = r^2


Svar #3
18. februar 2014 af 102938475 (Slettet)

Er faciten så at regne denne formel ud som du skrev ??


Svar #4
18. februar 2014 af 102938475 (Slettet)

og hvorfor står der 2x+(-3)y+12=0 ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2014 af mathon

    \small r = dist(t,C(6,-1)) = \frac{\left | 2*6+(-3)*(-1)+12)) \right |}{\sqrt{2^2+(-3)^2)}}\: =\; \ \frac{\left | 12+3+12 \right |}{\sqrt{13}}\; =\; \frac{27}{\sqrt{13}}

                                       \small r^2\: =\: \frac{27^2}{13}

                                     (x-6)^2 + (y+1)^2 = \frac{729}{13}


Svar #6
18. februar 2014 af 102938475 (Slettet)

du har ikke rigtigt svaret på spørgsmålet. Hvorfor skrev du 2x+(-3)y+12=0 istedet for 2x-3y+12=0 ???


Skriv et svar til: Matematik hjælp - HASTER VIRKELIG MEGET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.