Matematik

Bestem a og b

18. februar 2014 af Blomst97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om en linær funktion f(x)=ax+b gælder, at f(-2)=5.5    f(4.45)=1.6

Bestem a og b.

Kan virkelig ikke huske hvad det er jeg skal gøre her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af SuneChr

Sæt de kendte x og y ind i ligningen    y = ax + b
Da løser de de to ligninger med to ubekendte, a og b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Nu viser jeg dig lige udregningen fordi det er temmelig elementært og ret vigtigt for dig at have styr på. Så jeg håber du vil prøve at forstå metoden :)

Det er også nemt for dig at sætte det ind i et sildeben:

x1=-2 og x2=4.45

y1=5.5  og y1=1.6

a= (1.6-5.5) / (4.45-2) = -1,6

b= y1 -ax1 = 5.5 +1.6·-2 =2,3

y=-1,6x + 2,3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fremgangsmåden er korrekt, men resultatet er forkert, da

a = (y2-y1) / (x2-x1) = (1,6-5,5) / (4,45 -(-2)) = -3,9/6,45 = -26/43 = -0,6047

b = y1 - a·x1 = 5,5 - (-26/43)·(-2) = 369/86 = 4,2907,

dvs.

y = -(26/43)x + (369/86)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Pardon, det gik lidt hurtigt.


Svar #5
18. februar 2014 af Blomst97 (Slettet)

Tusind tak! (-:

Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.