Matematik

Eksamensspørgsmål

20. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej igen. I opgave 13) i vedhæftede eksamenssæt skal jeg i b) bestemme en forskrift for c(t). Er der en der på pædagogisk måde kan fortælle, hvordan den gribes an? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af SuneChr

Differentialligningen er meget simpel, og er en standard indenfor feltet.
dc/dt  =  k·c (t)     ⇔     c (t)  =  C·ekt

b)   Beregn C  da  vi har
c (0)  =  2


Svar #2
20. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Kan du uddybe b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af SuneChr

c (0)  = 2  =  C·ek·0  
C = 2
Ligningen hedder da

c (t)  =  2·e-0,035·t


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.