Fysik

Bølgelænder!!!!! HJÆLP!

20. februar 2014 af LouiseSchrøder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal beregne bølgelængden for en bølge med farten 340m/s og frikvensen 510 Hz.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af mathon

                                                \small \lambda = \frac{v}{f}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2014 af Jens6554545 (Slettet)

Du skal bruge "bølgeformlen" v = f * bølgelænde, hvor du så kan bestemme bølgelængden ved at isolere den i formlen dvs. bølgelængde = v/f


Svar #3
20. februar 2014 af LouiseSchrøder (Slettet)

Jeg er virkelig blank, hvis du gider  kan du så ikke skære det ud i pap? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2014 af mathon

                                    

                                                   \small \lambda = \frac{v}{f} = \frac{340\: \frac{m}{s}}{510\: s^-^1} =\:\frac{340}{510}*\frac{m}{s}*s = \frac{2}{3}\: m


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2014 af Jens6554545 (Slettet)

v = 340 m/s

f = 510 Hz = 510 s^-1

 bølgelængde = v /f = 340 m/s /510 Hz = 0,6666666 m

Altå må bølgelængden være 0,666666 m.


Svar #6
20. februar 2014 af LouiseSchrøder (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bølgelænder!!!!! HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.