Matematik

Potensfunktioner

20. februar 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogle der kan hjælpe mig med disse opgaver?

se vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

G) Der henvises til en statistik, som ikke er gengivet her.

H) Du skal indsætte i den formel, du har på side 97, eller benytte, at

f(x) = b · xa

og f(20) = 1000 og f(22) = 970 .


Svar #2
20. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Kan man slet ikke lave G?

Kan jeg bare godt benytte det du skriver I H?

Jeg ahr vedhæftet det side 97 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da muligt, der er flere oplysninger i din opgavetekst, der skal benyttes ved G). Kun du kender hele opgaven.


Svar #4
20. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Der er ikke flere oplysninger

jeg har oplysningerne:

billetpris: 20 kr = x

antal passagerer pr dag: 1000 = f(x)

Og så skal jeg gøre rede for at f(20)=1000 gælder, hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det fremgår jo af oplysningerne, at f(x) = 1000 for x = 20.


Svar #6
20. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvordan skal jeg så gøre rede for at dette gælder?

f(x) = 1000 for x = 20


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo oplyst i opgaven.


Svar #8
20. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

hov jeg mener gøre rede for at dette gælder?

f(20)=1000

Skal jeg bare skrive, at ud fra oplysningerne i opgaven kan jeg se at det gælder?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo oplyst, at for x = 20 er f(x) = 1000 . Det betyder, at f(20) = 1000 .


Svar #10
20. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Tak!

Hvordan skal jeg så gøre rede for at dette også gælder?

f(1,10*20)=0,97*f(20)


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det har jeg ingen anelse om. Det må fremgå af de dele af opgaven, som du ikke har vedlagt.


Svar #12
20. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

her er alt jeg har


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det ser ud til, at der er nogle spørgsmål tidligere i opgaven, siden spørgsmålene starter med G). Økonomichefens erfaringer må være omtalt tidligere.


Svar #14
20. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Jeg har også dette

se vedhæftet billede


Svar #15
20. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Er det noget der kan bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, du skal jo bruge økonomichefens udtalelse i den lille ramme. Det er jo derfra oplysningen om f(22) kommer.


Svar #17
20. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

hvordan kan jeg så redegøre for at det gælder?


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Han siger "når taksterne stiger med 10%, mister de 3% af kunderne".

Derfor er f(20·1,10) = 0,97·f(20), dvs

f(22) = 0,97·1000 = 970


Svar #19
20. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak!

Hvordan er det så at jeg laver opgave H?


Brugbart svar (0)

Svar #20
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Læs fremgangsmåden i #1.


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.