Fysik

En kugle med massen m

22. februar 2014 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan hjælpe mig med vedhæftede opgaver, så meget hjælp så muligt vil være rigtig gavnligt af jer, da jeg sidder her og er meget i tvivl. Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Doc21.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af peter lind

1) Loddet er påvirket af tyngdekraften+snoretræk

Kugken er påvirket af tyngdekraft, reaktion fra bordet og snoretræk

2) Den resulterende kraft på kuglen er snoretrækket som er vinkelret på kuglens hastighed. Det medfører at kraftmomentet er 0. Sammenlign evt. med planetbaner

3) Brug impulsmomentets bevarelse+den forøgede snoretræk


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2014 af peter lind

Det var den fil, jeg fejlagtig fik hentet i går på din anden tråd. Jeg håber at mit svar er bedre end i går. Jeg er da mere vågen på den tid af dagen


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2014 af peter lind

2) skulle være at da kraften har samme retning som stedvektoren er kraftmomentet 0. r×F = 0


Svar #4
22. februar 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Med hensyn til opgave 1, jeg skal bestemme et udtryk for kuglens fart, hvordan gør jeg det ....
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2014 af peter lind

Snoretrækket er det samme som tyngdekraften på spanden og det er også den resulterende kraft på kuglen. Kuglen bevæger sig i en jævn cirkelbevægelse så F = m*v2/r


Svar #6
22. februar 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Hvad så med opgave 2? jeg tænker jeg skal sammenligne planetbaner, men hvordan helt præcist, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2014 af peter lind

Se #3 Er der noget du ikke forstår i det ?


Svar #8
22. februar 2014 af AnnaBanp (Slettet)

jeg kan bare ikke se sammenhæng mellem det du har skrevet i  #1 og #3, fordi opgaven leder efter en baneradius


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2014 af peter lind

Du har to spørgsmål 2. jeg har svaret på den første-den grønne. I den anden 2'er ved du at impulsmomentet er bevaret. Desuden kender du centripetalkraften i den nye situation


Svar #10
22. februar 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg spørger også om spørgsmål 2 i opgave 2. Jeg ved godt at impulsmomentet er bevaret, men jeg ved bare ikke hvordan jeg skal opstille denne baneradius
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2014 af peter lind

Du har

m*v*r = m*V*R hvor dem med stort bogstav betegner de gamle data.

Du ved også at m*v2/ r = mv*g

Isoler v i den første ligning og sæt resultatet ind i den anden ligning


Svar #12
22. februar 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Så altså ved at isolere v i første ligning, så fås:

v=V*R/r

og det indsætter jeg i næste ligning og får:

m*(V*R/r)2/r=mv*g

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. februar 2014 af peter lind

Ja så skal du bare isolere r


Svar #14
22. februar 2014 af AnnaBanp (Slettet)

denne ligning kan ikke isoleres for r i mit maple-dokument, hvad er det jeg gør forkert


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. februar 2014 af peter lind

Det kan jeg ikke svare på; men du kan gøre det ved håndkraft. Det er simpel matematisk manipulation


Svar #16
22. februar 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg har fundet ud af det, tak for hjælpen.. er der mulighed, for at du også kan hjælpe med den sidste opgave (opgave 3), jeg ved som du sagde selv, at jeg skal bruge impulsmomentets bevarelse + den forøgede snoretræk


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. februar 2014 af peter lind

I opgave 3 skal du bruge at den eneste form for energi kuglen har er kinetisk energi


Svar #18
22. februar 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Altså arbejdssætningen kommer til at se ud som følgende, er det sandt:

ΔEkin = ½*m*v2


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. februar 2014 af peter lind

Du skal bruge at det udførte arbejde er lig med ændringen af den kinetiske energ men ændringen er ΔEkin = Δ½*m*v2


Svar #20
22. februar 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Men hvordan kommer jeg frem til det udførte arbejde?


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.