Fysik

Radioaktivitet HASTER

22. februar 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har lavet et forsøg, hvor vi skulle bruge en minigenerator til at gøre saltvandet radioaktivt og stille det på GM-røret, men der er lige et spørgsmål, som lyder: Forklar det hensigtsmæssige i, at minigeneratoren indeholder to forskellige radioaktive isotoper med halveringstider for mor - og datterkerne på hhv. nogle ti år og nogle minutter.

Nogen der kan hjælpe mig igang??? 


Svar #1
22. februar 2014 af hioghi (Slettet)

Altså det sker i forsøget er, at man måler på gammastråling fra radioaktiv Ba*-137, hvor det radioaktive barium danes som led i henfaldet af Cs-137. Det radioaktive barium er ustabilt, så så det omdannes hurtigt til stabil Ba, når der bliver udsendt gammastråling. Kan det have noget med det at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2014 af peter lind

For at du skal kunne måle noget inden for det  tidsrum, du har til rådighed til forsøget, , må du have et radioaktivt stof, der har en halveringstide af størrelsesordenen minutter.

Hvis du kun havde et stof med sådan en halveringstid, vil stoffet være henfaldet inden du havde det i hænde, så det skal dannes af et stof med væsentlig længere halveringstid


Svar #3
22. februar 2014 af hioghi (Slettet)

Tusind tak !


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2014 af mathon

                    T1/2(13756Ba*) = 2,6 minutter


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2014 af mathon

             

              A = A0·(1/2)t/T1/2  =  A0·((1/2)1/T1/2)t  =  A0·((1/2)1/2,6)t  =  A0·0,765983t    når t måles i minutter


Skriv et svar til: Radioaktivitet HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.