Matematik

bestem tallene a og b

22. februar 2014 af Niclasmathias (Slettet) - Niveau: C-niveau

Se vedhæfede fil 

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af mathon

a)                       
                                               628/158 = a25

                                               a = (628/158)1/25 = (628/158)0,04 = 1,05675

                             y = 158·1,05675x


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2014 af mathon

b)
               løs          2500 = 158·1,05675x


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2014 af mathon

c)
           fordoblingstiden
           er
                            T2 = log(2) / log(a)  =  ln(2) / ln(a)


Svar #4
22. februar 2014 af Niclasmathias (Slettet)

jeg forstår ikke hvor du får a^25 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2014 af 123434 (Slettet)

y=b*ax er en eksponentiel funktion

(158,1980) og (628,2005)

 (x1, y1)              (x2, y2)

a=(x2-x1)√(y2/y1)

a=(628-158)√(2005/1980)=1,000027

b=y1/a1x

b=1980/1,000027158=1971,57

y=1971,57*1,000027x


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2014 af mathon

#5 er vrøvl.
skal være

            (0;158) og (25;628)          da x er antal år efter 1980

                                               y = 158·1,05675x

b)

     årstal for 2500 100-årige danskere

                                               2500 = 158·1,05675x          

                                               1,05675x = (2500/158)

                                                log(1,05675)•x = log(2500/158)    

                                                x = log(2500/158) / log(1,05675) = 50,0 år efter 1980
                           dvs i
                                                2030

                


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2014 af mathon

c)
                                               T2 = log(2) / log(a)  =  ln(2) / ln(a) = 12,6 år


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2014 af mathon

#4
       
                                     Fra 1980 til 2005 er der 25 år.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2014 af 123434 (Slettet)

Rettelse til 5#

(0,158) og (25,628)

x1   y1         x2     y2

a=(25-0)√628/158=1,05675

b=158/1,056750=158

y=158*1,05675x


Skriv et svar til: bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.