Fysik
varmefylde
23. november 2005 af
Nik_ (Slettet)
Varmefylden for vand er 4186J/kg*grader C
Jeg har selv opvarmet 951,5g vand til 100 grader, og har fået hældningskoefficienten til 4284J/grader C.
Nu skal jeg forklare hvordan det passer sammen.
Det er vist noget med ligningen
E=c*m*delta t
men hvordan?
Jeg har selv opvarmet 951,5g vand til 100 grader, og har fået hældningskoefficienten til 4284J/grader C.
Nu skal jeg forklare hvordan det passer sammen.
Det er vist noget med ligningen
E=c*m*delta t
men hvordan?
Svar #2
30. november 2005 af fixer (Slettet)
Manglen på respons skyldes utvivlsomt sætningen
"Jeg har selv opvarmet 951,5g vand til 100 grader, og har fået hældningskoefficienten til 4284J/grader C."
Læsere kan ikke udfra denne ene måling umiddelbart se hvorledes der ved en grafisk fremstilling af måledata skulle dukke en ret linie op.
Det er korrekt at underkastes stof med massen m og den specifikke varmekapacitet c temperaturændringen dT, da er stoffets varmeændring dQ givet ved
dQ = mcdT
Måles samhørende værdier af dQ og dT vil (bør) disse i et retvinklet (dQ,dT)-system fremstille en ret linie med hældningskoefficient mc.
"Jeg har selv opvarmet 951,5g vand til 100 grader, og har fået hældningskoefficienten til 4284J/grader C."
Læsere kan ikke udfra denne ene måling umiddelbart se hvorledes der ved en grafisk fremstilling af måledata skulle dukke en ret linie op.
Det er korrekt at underkastes stof med massen m og den specifikke varmekapacitet c temperaturændringen dT, da er stoffets varmeændring dQ givet ved
dQ = mcdT
Måles samhørende værdier af dQ og dT vil (bør) disse i et retvinklet (dQ,dT)-system fremstille en ret linie med hældningskoefficient mc.
Skriv et svar til: varmefylde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
